Biljartclub 'De Waag'

Uit Historie Nietap-Terheijl

Biljartclub 'De Waag' is een kleine vereniging die haar zetel heeft in het gelijknamige café te Nietap. Op de vraag hoe oud de club is kunnen de biljarters geen concreet antwoord geven. De oprichtingsdatum is niet meer precies te achterhalen. Naspeuringen hebben echter geleerd, dat de club zo'n 45 jaar geleden opgericht moet zijn.

Het ledental is altijd klein geweest. Dit wordt bewust zo gehouden om ieder in de gelegenheid te stellen op de clubavond 'aan de bak' te komen. Momenteel zijn er 14 leden.

In het verleden was de club alleen toegankelijk voor inwoners uit Nietap, maar in de loop der jaren heeft men deze eis laten varen, waardoor ook liefhebbers uit de regio in 'De Waag' een balletje kunnen stoten. Wel handhaaft men nog een lichte ballotage. Onderling wordt er in competitieverband gespeeld. Jaarlijks wordt deelgenomen aan de competitie om de Roderbokaal. Ook staan wedstrijden tegen zusterverenigingen uit de buurt regelmatig op het progamma.

Eens per jaar treedt dc club naar buiten door het organiseren van een 2-daags biljarttoernooi, voor spelers uit de gemeente Roden en natuurlijk de eigen leden. Dit toernooi, met een deelname van meer dan 80 biljarters, wordt gesponserd door een Roder zakenman en wordt elk jaar gehouden in de maand maart. De clubavonden worden gehouden op dinsdag en naast het biljarten wordt de avond onder andere gevuld met het leggen van een kaartje.

==Bronnen==
Bron(nen):