Aktiviteit was er altijd voldoende...

Uit Historie Nietap-Terheijl
Het schoolplein in 1992.

De jaarlijkse rommelmarkt is niet meer bij 'De Flint' weg te denken. Vele vrijwilligers steken hierbij de handen uit de mouwen om het materiaal hiervoor te vergaren. Rijen auto's staan aan de J.P. Santeeweg, ja zelfs op de Meerweg, geparkeerd als deze markt op het schoolplein wordt gehouden. Het gaat er altijd gezellig toe en wat het belangrijkste is, de kas van de school wordt aardig gespekt. Deze geldelijke middelen worden aangewend voor de aanschaf van nieuw lesmateriaal.

Het ophalen van oud papier was in het verleden eveneens een lonende zaak. Maandelijks werd het papier bij de mensen opgehaald met tractor en wagen. Er werden twee routes gereden. De een had z'n beginpunt bij de gebroeders Dijk aan de Schapenweg te Terheijl en de andere startte bij Wim Ploeg aan de Turfweg. De ouders van de leerlingen werden hierbij ingeschakeld en voor het hele jaar was een rooster samengesteld. Als iemand verhinderd was, moest hij zelf zorgen voor een vervanger. Nu is het oud papier letterlijk en figuurlijk geen cent meer waard en is het ophalen hiervan voor de school geschiedenis geworden. Medio 1992 heeft de gemeente Roden het overgenomen.

De jaarlijkse schoolreis mag in dit hoofdstuk vanzelfsprekend niet ontbreken. Voor de leerlingen was, en is, deze vaak het hoogtepunt van het schooljaar. Vergezeld door meester, juffrouw, ouders of oudercommissieleden vertrok men dan per auto of bus naar onder andere: het hunebed in Steenbergen, de zandverstuivingen bij Appelscha, de speeltuin in Paterswolde en voor de klassen vijf en zes lag er vaak een reisje naar Amsterdam in het verschiet, waarbij de luchtreuzen op Schiphol grote indruk maakten op de jeugdige reizigers. Tegenwoordig spreekt een meerdaagse reis naar een der waddeneilanden de leerlingen ook zeer aan.

Aan het afscheid van de zesde klassers, tegenwoordig groep 8, wordt jaarlijks extra aandacht besteed. Na een gezellige feestavond, waarbij de leerlingen zelf het programma mogen samenstellen, wordt de nacht vervolgens in alle 'rust' op school doorgebracht. Een passend afscheid voor de betrokken leerlingen!

==Bronnen==
Bron(nen):