Biologische Volktuinvereniging Nietap

Uit Historie Nietap-Terheijl
Versie door Admin (overleg | bijdragen) op 10 feb 2013 om 20:23 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De biologische volkstuinvereniging Nietap is op 3 maart 1982 opgericht door Henk Brouwer, Jan Hemminga en Jan Scheepstra. Doel van de vereniging is om volkstuinen ...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De biologische volkstuinvereniging Nietap is op 3 maart 1982 opgericht door Henk Brouwer, Jan Hemminga en Jan Scheepstra.

Doel van de vereniging is om volkstuinen in Nietap mogelijk te maken en de hobby tuinieren op milieuvriendelijke wijze uit te oefenen en te bevorderen. Dit doel wordt gerealiseerd door het realiseren en in stand houden van een volkstuincomplex, dat na een pachtperiode van drie jaar uiteindelijk door de vereniging in eigendom is verkregen. Op dit volkstuinencomplex, gelegen aan de Paulus Potterstraat kan in principe iedere inwoner van Nietap een volkstuin huren.

Indien er onvoldoende belangstelling uit Nietap wordt getoond, zal het bestuur de tuintjes ook verhuren aan personen, woonachtig buiten Nietap. Iedere huurder van een tuin op het complex moet lid worden van de vereniging en dient zich te houden aan de richtlijnen voor biologisch tuinieren. Deze houden in dat er geen kunstmest en geen chemische bestrijdingsmiddelen mogen worden gebruikt. Daarnaast bestaat de verplichting voor de leden om mee te werken aan het gezamenlijke onderhoud van het tuinencomplex. De vereniging bestond eind 1992 uit 22 personen, die elk één of meer tuintjes hebben gehuurd.

==Bronnen==
Bron(nen):