Nietap en Terheijl zijn op zoek naar een nieuwe dorpsruimte!

Wat is er aan de hand?

Dorpscafé De Waag is per april gesloten. Op initiatief van de Buurtschap buigt een groep enthousiaste Nietappers zich over de mogelijkheden en alternatieven om de activiteiten van het verenigingsleven doorgang te kunnen laten vinden.

Op korte termijn zoekt de Buurtschap een tijdelijke locatie voor verenigingsactiviteiten, feestjes, vergaderingen en dergelijke. Dit als vervanging voor de zaalruimte van De Waag. Als iemand een geschikte ruimte heeft of weet dat ergens in het dorp een ruimte beschikbaar is dan kunt u contact opnemen met de Buurtschap via het contactformulier of per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij zijn er erg dankbaar voor elke initiatief en aanbod.

Voor de langere termijn is er misschien een andere mogelijkheid in combinatie met de nieuw te bouwen basisschool in Nietap. Het is mogelijk dat er in of aan het nieuwe schoolgebouw een faciliteit komt voor activiteiten van de inwoners van Nietap-Terheijl. Indien dit inderdaad zo gerealiseerd kan worden, dan is dit misschien meteen de gelegenheid om de activiteiten uit te breiden om tegemoet te komen aan de wensen van de inwoners. We denken hierbij bijvoorbeeld aan voorzieningen voor de jeugd, een ontmoetingscentrum, allerlei activiteiten voor ouderen enz. Een multifunctionele dorpsruimte dus.

Enquête

De buurtschap heeft het initiatief genomen om onder de inwoners van Nietap-Terheijl te peilen of er belangstelling is voor deze nieuwe dorpsruimte. Hiervoor wordt er bij alle huizen in Nietap en Terheijl in de week van 10 t/m 16 mei een enquête rondgebracht.

Deze enquête is onderdeel van een draagvlakonderzoek waarbij naar voren moet komen of er genoeg belangstelling is onder de inwoners voor de nieuwe dorpsruimte en welke activiteiten zij graag terug zijn in deze multifunctionele ruimte.

Op basis van de enquête zal worden overlegd met gemeente en andere instanties over de wenselijkheid en realiseerbaarheid van de plannen.

De medewerking van de inwoners van Nietap-Terheijl is voor dit prachtige initiatief onmisbaar. We hopen dat iedereen de enquête gaat invullen om zodoende een bijdrage te leveren aan een mooie nieuwe dorpsruimte.

Als u vragen en/of opmerkingen heeft over bovenstaande dan horen wij dat graag. U kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier van de website of per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.