De Buurtschap beschikt sinds kort over twee 'alarmkoffers'; koffers met een mobiel alarmsysteem ter grootte van een pak suiker die iedereen kan gebruiken om inbrekers te betrappen! 

Op de Algemene Ledenvergadering van de Buurtschap gaf onze nieuwe wijkagente Sjoerdtje Helder uitleg over de werking van het systeem en het belang van alertheid op wat er in ons dorp en in de naaste omgeving van je huis gebeurd. Het alarmsysteem leg je op een centrale plek in je huis. De sensor in het apparaat reageert op elke beweging, zoals van een inbreker die binnensluipt. Het apparaat belt dan automatisch naar een van de twee telefoonnummers die je er in hebt gezet. Dat zijn nummers van bijvoorbeeld buren, kennissen uit de buurt of mensen die de bloemen water geven. Bij het afgaan van het alarm inspecteren zij de woning aan de buitenzijde en bij verdachte omstandigheden bellen zij 112.

Naast de presentatie van de alarmkoffer vertelde Sjoerdtje ook hoe belangrijk zij het vindt om alle buurtbewoners meer te betrekken bij het belang van veilig wonen en sociale controle. Veiligheid heb je immers zelf in de hand. Als we allemaal een beetje beter opletten op wat er in onze omgeving gebeurd kunnen we het kwaadwillende lieden een stuk lastiger maken! Een handig manier daarvoor is het vormen van zogenaamde 'WhatApp groepen'. De Buurtschap gaat uitzoeken of er ook op dat vlak nog een initiatief nodig is. 

Huren

Inwoners van Nietap en Terheijl kunnen de koffer met het alarmsysteem van onze buurtvereniging huren. Bijvoorbeeld als je een weekendje weg gaat, of als je op vakantie gaat. De huuropbrengst gaat naar andere veiligheidsinitiatieven binnen de omgeving.

Voor meer inlichtingen over de alarmkoffer en de verhuur kan je terecht bij Jan Smit, Jan Steenstraat 9, tel. 0594-514595.
De huurprijzen: per dag: € 5, per midweek € 10, per weekend € 10, per week € 15.

Ga naar boven