Helaas is Nietap de afgelopen tijd getroffen door een aantal brutale inbraken. Het is ongeveer iedere twee weken raak. 'Als ze d'r in willen lukt dat toch wel' denkt iedereen al snel, maar in veel gevallen is een inbraak te voorkomen met de juiste maatregelen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) gaat over preventieve maatregelen die iedereen zelf kan nemen om een woning bestendiger tegen een inbraak te maken, en huis en omgeving veiliger te maken

  1. Zorg voor goed hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren. Voor advies gaat u naar www.politiekeurmerk.nl.
  2. Doe uw voordeur en achterdeur altijd op slot. Draai de sleutel minimaal één keer om. Zo kunnen inbrekers uw deur niet met een stukje plastic openmaken. Haal de sleutel altijd uit het slot. Hiermee voorkomt u dat een inbreker met een handigheidje de sleutel aan de binnenkant kan bedienen.
  3. Zorg dat inbrekers zich bij uw huis niet kunnen verstoppen. Snoei struiken of haal ze weg. Plaats buitenlampen.
  4. Laat geen ladders in de tuin liggen. En ook geen andere dingen die een inbreker als opstap kan gebruiken.
  5. Hang geen adres aan uw sleutelbos. Want als u een sleutelbos met uw adres verliest kunnen de vinders uw huis in.
  6. Leg uw huissleutel nooit op een geheime plek buiten uw huis. Bijvoorbeeld onder een bloempot. Inbrekers kunnen gemakkelijk bedenken waar u uw sleutel verstopt.
  7. Zorg dat je geld, sieraden of andere dure spullen vanaf buiten niet kunt zien. Leg ze het liefst in een kluis.
  8. Heeft u waardevolle spullen in huis of woont u afgelegen? Denk dan eens aan een alarmsysteem of kluis.
  9. Komt u een paar dagen niet thuis, of langer? Vraag dan uw buren, uw familie of vrienden om de post op te ruimen. Zorg dat uw huis er uit ziet alsof er iemand thuis is. Gebruik een tijdschakelaar voor uw verlichting.
  10. Zeg niet op uw voicemail dat u niet thuis bent. En schrijf bijvoorbeeld niet op Facebook dat u met vakantie bent. En natuurlijk ook niet op Twitter, Hyves of andere sociale media.

Is er toch bij u ingebroken? Doe altijd aangifte!!!

Voor meer informatie: www.politiekeurmerk.nl.

Ga naar boven