Bouwgroep Nietap-Terheyl (BNT) bestaat uit een groep van ongeveer 25 vrijwilligers die al meer dan 25 jaar lang jaarlijks een paradewagen maken voor de Rodermarktparade in september. De bouwers komen hoofdzakelijk uit Nietap en Terheijl.

Het bouwen van een paradewagen is een klus die vele maanden in beslag neemt. Meestal wordt er eind april al begonnen met het opbouwen van de loods achter het huis van Meindert Snip. Vanaf mei zijn de bouwers op maandag- en dinsdagavond aan het werk. Ze beginnen rond 19.00 uur tot plm. 21.30 uur. Na de bouwvakvakantie wordt er meestal ook op de woensdag gewerkt. Vanaf september vaak 4 avonden en soms zijn er zelfs bouwers op een zaterdag bezig. De laatste loodjes wegen soms zwaar, maar als de wagen eenmaal klaar is is de voldoening, én de waardering, groot!

Natuurlijk kan je mee helpen aan de bouw van de wagens! De bouwgroep kan best een aantal nieuwe leden gebruiken. Ook als je maar beperkt tijd hebt of slechts een bepaald soort werk wil of kan doen! Je hoeft niet per sé handig te zijn met houtbewerking, papier-maché of lassen; iedereen vindt uiteindelijk wel wat 'm ligt! Je kan je aanmelden bij Lex Groenewold of een van de andere leden van de bouwgroep.

De Rodermarktparade vindt elk jaar plaats op de zaterdag voor de  vierde dinsdag van september. Op de vierde dinsdag van september is de Rodermarkt.

Hier een overzicht van de paradewagens die de bouwgroep allemaal gebouwd heeft:

Liefhebbers en belangstellenden kunnen gerust eerst eens komen kijken op de bouwlocatie aan de Vagevuurselaan. Stap gewoon op de fiets en kom kijken en meehelpen. We hebben altijd wel een klus! 
(Je kan je auto parkeren op het parkeerterrein in het bos. Gelieve auto's niet op het terrein onze gastheer Meindert Snip te parkeren!)

inl.: Lex Groenewold (0594-519024), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de website kan je ook lezen over de historie van de Bouwgroep Nietap-Terheijl.

Ga naar boven