Speeltuinvereniging "de Iemkörf" bestaat al sinds 1966. De vereniging is voortgekomen uit de Buurtschap Nietap-Terheijl. Het idee voor een speeltuin was al veel eerder ontstaan, maar het duurde jaren voordat er voldoende geld was om een en ander te kunnen realiseren. De eerste toestellen bestonden uit de sterk verwaarloosde attributen uit de speeltuin achter hotel "De Drie Provinciën" te Leek. Met behulp van een heleboel vrijwilligers werden deze opgeknapt.

Het bestuur probeert er samen met inwoners van Nietap en Terheijl voor te zorgen dat de speeltuin een veilige en leuke plek blijft voor de jonge jeugd van Nietap en omgeving. Hiervoor moet regelmatig onderhoud worden uitgevoerd en worden schoongemaakt. Elk jaar organiseert het bestuur daarom in het voorjaar op een zaterdag een schoonmaak- en klusmiddag. Alle toestellen krijgen dan een schoonmaakbeurt en kleine mankementen worden verholpen. De firma 't Faan voert altijd vlak van te voren een officiële veiligheidsinspectie uit, zoals deze is vastgelegd in de Wet Attractiebesluit Speeltoestellen. Eventuele bevindingen kunnen meteen verholpen worden tijdens de klusmiddag.

De speeltuin kan wel een nieuwe bestuurslid en enkele actieve leden gebruiken! Meld je aub aan bij één van de bestuursleden, of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het bestuur bestaat op dit moment uit: 

Voorzitter Erik Poiesz H.W. Mesdagstraat 13  
Penningmeester Jan Henk van der Velde J. Steenstraat 4 0594-697967 
Secretaris -vacant-    
Lid Mark Goedegebure    

Op dit moment zijn er ongeveer 200 inwoners van Nietap lid of donateur van de vereniging. 

Om al het onderhoud en aanschaf van nieuwe toestellen te kunnen bekostigen zijn veel inkomsten nodig. De leden en donateurs dragen hier via een jaarlijkse contributie aan bij, maar dat is lang niet genoeg. De speeltuinvereniging krijgt geen vaste bijdrage van de gemeente of andere soorten van subsidie, maar één keer per twee jaar kan de vereniging bij aanschaf en onderhoud van toestellen wel een subsidieaanvraag indienen bij de gemeente Noordenveld, die vervolgens een deel van de kosten vergoed. 

 

Gelukkig mag de vereniging elk jaar tijdens de Pinkstermarkt auto's (laten) parkeren op het weiland van Janneke Cazemier aan de J.P.Santeeweg. Een groot deel van de parkeergelden komt ten goede aan de speeltuinvereniging. Dit is de belangrijkste inkomstenbron voor de vereniging. Ondanks al deze bijdragen blijft het financieel lastig om de speeltuin in goede staat te houden. In het verleden heeft dit al een paar keer geleid tot een tijdelijke sluiting. Gelukkig gaat het nu al jaren veel beter.

Wat kunt u bijdragen aan de speeltuin? Dat is voor iedereen verschillend, maar wordt in ieder geval lid of donateur!

De speeltuin heeft een eigen website op http://www.speeltuin-nietap.nl/

Op de website van de Buurtschap kunt u ook het één en ander lezen over de historie van Speeltuinvereniging "de Iemkörf".

Ga naar boven