Eén van de oudste verenigingen van Nietap is toneelvereniging N.O.Z.W.Z. - Neem Ons Zoals We Zijn! Jaarlijks in september beginnen de voorbereidingen voor een aantal opvoeringen op de laatste zaterdag van januari en de eerste zaterdag van februari. De repetities zijn wekelijks in De Waag.

De vereniging telt op dit moment zo'n 30 leden, waarvan ongeveer 20 als actief speler. Mocht u geïnteresseerd zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

In café Bulthuis is het destijds allemaal begonnen. Op 22 november 1922 Kwam het bestuur bijeen om met de 24 leden die ze toen al hadden, een toneelvereniging op te richten. Met 66 donateurs (á f 1,00) bleef er het eerste jaar f 17,13 in de kas over. Het eerste stuk dat er werd opgevoerd was het blijspel'"de reis naar Turkije", en dat werd gebracht in café Kuipers. Omdat het dorp toen nog twee cafés kende werd er besloten om het ene jaar bij Kuipers op te treden, en het jaar daarop bij Bulthuis. Dit alles om geen scheve gezichten te veroorzaken in het dorp. Op vrijdag 22 november 1996 werd er in Nietap feest gevierd vanwege het 75-jarig bestaan van de vereniging. Tijdens een drukbezochte receptie werd er door alle leden een spetterende revue neergezet, met daarin een eenakter verweven. Voor velen een feest om nog lang te herinneren.

Mocht u geïnteresseerd zijn om lid te worden van de vereniging, schroom dan niet een mailtje te sturen! We zullen dan contact met u opnemen.

Inl.:  Agnes Kalfsbeek, Frans Halsstraat 13 Nietap, tel. o6-29496963 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Op deze website kunt u ook lezen over de historie van Toneelvereniging_N.O.Z.W.Z. 

Tot slot: Jaarlijks op de eerste zaterdag na Sinterklaas komt NOZWZ bij u langs met geweldig mooie kerstbomen. De Kerstboombezorgdienst rijdt dan vanaf ongeveer 09.30 uur door het dorp. Zorg ervoor dat u thuis bent, want voor de prijs hoeft u het niet re laten. Prachtige mooie bomen, voor weinig geld én de opbrengst komt ten goede van NOZWZ.

Ga naar boven