In Nietap ligt aan de Paulus Potterstraat tegenover huisnummer 1 een klein paradijsje. Omringd door een manshoge haag, ligt hier het tuincomplex van de Biologische Volkstuinvereniging Nietap, opgericht in 1982.

Ruim dertig tuinders (mannen en vrouwen) zijn hier regelmatig bezig om op milieu-vriendelijke wijze aardappelen, groente en klein fruit te kweken. Hoewel de bezetting vrij constant is, komt er af en toe een akker (30x3 meter) vrij. Heeft u interesse om lid te worden van de biologische volkstuinclub Nietap? Wilt u meer informatie over tuinieren in Nietap of heeft u een andere vraag of opmerking? Na een email aan ons secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,  onder vermelding van uw n.a.w-gegevens en e-mailadres, hoort u binnen een week meer van ons.

Deze milieu-vriendelijke manier van tuinieren houdt in dat kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen ten strengste verboden zijn.

Om de grond vruchtbaar te houden, wordt natuurlijke mest en compost gebruikt. Ook stoffen als basalt-, bloed- en beendermeel worden toegepast om sommige  gewassen het nodige beetje extra te geven.

Door middel van vruchtwisseling, combinatieteelt en plantkeuze, wordt geprobeerd zoveel mogelijk aantasting en vraat door ongedierte te voorkomen.

Dit lukt niet altijd en daarom zijn biologische bestrijdingsmiddelen toegestaan.

Ook worden gevoelige gewassen onder anti-insectengaas gekweekt.

Groot is de voldoening als de inspanning beloond wordt door het oogsten van lekkere biologische sla, boontjes, worteltjes, bietjes en andere groentes. Ook heerlijke frambozen en aardbeien zijn een traktatie, waar menig tuinder graag enige zweetdruppeltjes voor over heeft.

Op onze website kunt u ook lezen over de historie van de Biologische Volktuinvereniging Nietap.

Ga naar boven