De jaarlijkse palmpaasoptocht “Hoantje op ’n stokkie” werd dit jaar getekend door wel zeer koude omstandigheden. Lag er gister-ochtend zowaar nog een laagje sneeuw, vandaag was de gevoels-temperatuur ergens rond de min tien. En dat dat zo ver in maart! Reden genoeg om de optocht geheel in OBS de Flint plaats te laten vinden.

De kinderen begonnen al vroeg op de ochtend met het maken van de palmpaasstokken in de activiteitenruimte van de Flint. De stokken werden weer zo mooi mogelijk versierd met prachtig gekleurde linten, groene takjes en papieren bloemen. Natuurlijk werden de stokken weer bespannen met slingers van chips, pinda's, noten, rozijnen, drop en ander snoepgoed. Kroon op het werk was weer de bijdrage van de Buurtschap; het broodhaantje. Het zag er weer zeer smakelijk uit!

Ondertussen had showband “Noordenveld” zich verzameld op het schoolplein. Traditiegetrouw is de palmpaasoptocht het eerste buitenoptreden van Noordenveld. Dit jaar was het daar helaas veel te koud voor. Toch wist Noordenveld voor een vrolijk optreden én een mooie optocht te zorgen. Voorafgegaan door de Color Guards, met in hun midden onze eigen Anouk de Jonge en Sharon Wolda, kwam de muziek onze eigen school in gemarcheerd! Dit jaar ging het dus niet via de J.P. Santeeweg, H.W. Mesdagstraat, etc. etc. naar de speeltuin, maar in verschillende rondes door het speellokaal en groep 1/2. Rond half twaalf eindigde het spektakel met een laatste vrolijke noot in het speellokaal en een afmars onder een welgemeend applaus.

Voor volgend jaar hopen we toch weer op een optocht door het dorp.

Ga naar boven